HAKKARİ – Hakkari’den Şemdinli ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi’nde yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek, esnafın talep ve beklentilerini değerlendirmek ve sanayi altyapısındaki ihtiyaçları tespit etmek amacıyla üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin’in sosyal medya hesabından paylaşılan bilgilere göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erol Baykara, Hakkari Defterdarı Mesut Çalışır ve Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Asım Şen’in de yer aldığı heyet, programın ilk durağında Şemdinli Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Şoförler Cemiyetini ziyaret etti.

Oda yönetimiyle yapılan görüşmelerde, Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut durumu, esnafın ihtiyaçları ve ilçenin sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Programın devamında heyet, Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi’ne geçerek burada faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârları iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde esnafın karşılaştığı sorunlar, talepler ve öneriler doğrudan dinlenirken, çalışma koşulları ve üretim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Sanayi esnafı, çeşitli konulardaki beklentilerini yetkililere iletme imkânı bulurken, saha ziyaretlerinin sorunların yerinde tespiti açısından önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

HESOB Başkanı Muharrem Tekin, esnaf ve sanatkârların bölge ekonomisinin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, “Esnafımızın emeği, alın teri ve üretim gücü ilçemizin en önemli değeridir” ifadelerini kullandı.

Tekin, gerçekleştirilen saha temaslarının sorunların hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve çözüm süreçlerinin etkinleştirilmesi açısından önem taşıdığını ifade ederek, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesinin bölgesel kalkınmaya katkı sunduğunu söyledi.

Hakkari’de pancar toplamaya giden bir kadın yaralandı
Hakkari’de pancar toplamaya giden bir kadın yaralandı
İçeriği Görüntüle

Ziyaret sonunda Tekin, programa katılan kurum müdürlerine teşekkür ederken, bu tür saha çalışmalarının devam edeceğini ve esnafın ihtiyaçlarının yerinde takip edilmeye sürdürüleceğini belirtti.

Muhabir: Zeki DARA