HAKKARİ – Kaza anında araçta bulunan ve yaralı olarak kurtulan Dayan, dağdan kopan kaya parçalarının aracın üzerine geldiğini, çarpmanın etkisiyle aracın kontrolden çıktığını ve kendilerini Zap Suyunda bulduklarını söyledi.
Hakkari merkezden köye gittiklerini belirten Dayan, “Seyir Tepesi’ni geçtikten sonra önümüze kayalar indi. Birkaç kaya parçası da araca çarptı. Ondan sonra aracın kayalara çarpmasının etkisiyle araç aşağı doğru yuvarlandı. Belki bir iki saniye sürmedi, kendimizi Zap suyunun içinde bulduk” dedi.
Kazanın şokuyla birçok detayı hatırlayamadığını ifade eden Dayan, “Zaten videolarda gördüm, gözlerimi açmışım orada ama kendimde değilim. Olayın şokundaydık. Ondan sonra hastaneye getirdiler. Hastanede belki yoğun bakımdan bir yirmi dakika sonra, belki yarım saat sonra gözlerimi açmışım, kendime gelmişim” şeklinde konuştu.

Araçtaki akrabalarının bir süre sonra ses vermediğini belirten Dayan, “Kuzenlerim belki bir iki dakika geçtikten sonra sesleri gelmedi artık. Yeğenimle birlikte… O da zaten çok korkmuştu. Bayağı bağırdık biz araçta. Caddenin üzerindeki arkadaşlar bizim sesimizi duymuşlar, onlar haber vermişler. En son bizim de ağzımıza su girdi artık. Yeğenime dedim, ‘Artık ikimiz de gittik’, ben de kendimi bıraktım. Ondan sonra gözlerimizi hastanede açtık. Ekipler geldi, müdahale ettiler, sağ olsunlar Allah razı olsun, bizi kurtardılar” diye konuştu.

Büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getiren Dayan, “Ancak çok üzgünüz, gerçekten o kadar üzgünüz ki ne diyeceğimi bilmiyorum. Artık bu acıların yaşanmaması için buraya bir önlem alınması gerekir. Tünel yapsınlar, hiç olmazsa bir bariyer koysunlar. Bir daha bu acılar yaşanmasın” ifadelerini kullandı.
Kazadan sonra iki gün Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra bugün servise alınan, 4 çocuk babası Naci Dayan’ın durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Kazada sol kolu kırılan Dayan’ın tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceği belirtildi.
Aynı araçta bulunan Sürücü Macit Dayan'ın oğlu 14 yaşındaki Hamdullah Dayan'ın tedavisi ise Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Dayan'ın hayati tehlikesi bulunmuyor.




