Kentin tek kaplıcası olan Sarıtaş doğal kaplıca suyunun bakımsızlıktan ve yıllardır yapılamayan çevre düzenlemesinden dolayı çöplüğe terk edilmiş halde bırakılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Her yıl Temmuz ve Ağustos ayında çevre il ve ilçelerden şifa bulmak için geldikleri bu kaplıcdaki bakımsızlık  yüzünden vatandaşların çoğu uzak yerlere gitmek zorunda kalıyor.

Hakkari  bölgesinde en kaliteli kaplıca suyuna sahip olduğu bilinen bu kaplıca suyunun, başta böbrek taşlarının sökülmesi, mide ülseri, bağırsakların iyi çalışması ve onlarca hastalığa iyi geldiği bilinen kaplıca suyu için yıllardır bir türlü yapılmayan çevre düzenlenmesinden dolayı artık kimseler uğramıyor. Uğrayan vatandaşlar da bu manzarayı görmek istemiyor.

Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlardan “Kaplıcanın  bakımsız olduğunu gürünce hayal kırıklığına uğradıklarını ve  İnsanların buraya ailece gelmesi verimli fakat bir tedavi alamaması gerçekten yazık, yani böyle bir yerin bakımsız bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Bölge sakinleri tepkilerini şu şekilde dile getirdi.

‘’ İnsanlar aileleri ile geliyor ama  dağınık bir yer. Buranın daha güzel ve verimli olması için yapılması gereken hizmetler var, zor da değil. En azından bir tesis şeklinde olmasa bile yapabildikleri kadar burayı bir temizleseler yeter. Bu gözde çıkan suyu daha verimli hale getirebilirler. Sonuçta burada bir kaynak var, turistlik tesisi haline de getirebilirler. Yetkililer burayı yapıp, daha verimli, daha etken hale getirebilirler. Burası güzel bir yer, insanlar geliyor, Aile de ister, burada bir tesisin olmasını, yani yetkililerden buranın yapılmasını istiyoruz. Gerçekten yazık, buraya yakışmayan bir tablo, daha verimli şeyler yapılabilir.’’

 Bölgeye gezemeye giden vatandaşlar durumla ilgili tepkileri şu şekilde dile getirdi. '' Baya bakımsız bir yer, daha önce gelirdim buraya. Bakımlı, güzel içtiğimiz suda şifa görüyordum. Ama şimdi manzaraya baktığımız zaman çöplükten başka bir şey. Ne suyu var, ne de bakımı var. Gerçekten buraya bir el atmaları lazım.  Gerçekten eskiden buraya gelip şifa görüp, gidiyorduk. Bu su bölgede bulunmayacak bir sudur. Buraya gelip görmeğe değer. Yetkilerimiz burayı temizleyip turizme kazandırılması lazım” 

Öte yandan görüştüğümüz yekili kurumlar bölgenin il sınırı çıkarıldığını ve Sarıtaş köyünde bulunan kaplıcanın Van sınırlarına dahil olduğunu iddia etti.

Hakkari DEM Parti'den Kobani Davası kararına tepki Hakkari DEM Parti'den Kobani Davası kararına tepki

Editör: Haber Merkezi