26 Şubat-3 Mart tarihlerinde, "Geleceğimiz vergilerimizle güvende" sloganıyla gerçekleştirilen  35. Vergi Haftası Hakkari’de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Toplumda vergi bilincini oluşturmak ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında vergiye dikkat çekebilmek için hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenlendi.

35. Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında, Defterdar Ramazan Özdemir, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavir Oda Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu ve beraberindeki heyet, Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette vergi bilincinin önemi vurgulanırken, ziyaretçiler öneri ve talepleri konusunda Vali Çelik ile görüş alışverişinde bulundular.

Vali Çelik, ziyaretçilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından sırayla Hakkari Ticaret ve sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve  Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden Özdemir, ziyaretlerinde verginin önemine dikkat çekti.

Etkinlikler kapsamında çocuklarda vergi bilincini geliştirmek için okul ziyareti yapıldı ve öğrencilere çeşitli hedileyeler verildi.

Hakkari Üniversitesi öğrencilerine yönelik ‘Vergi Uygulamalarında Dijital dönüşüm’ ve ‘Kariyer Meslek olarak Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı’ konu başlıklarında söyleşi düzenlendi.

Hakkari Defterdarı Ramazan Özdemir; Vergi haftası etkinlikleri kapsamında Defterdarlığı ziyaret eden kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine Hakkari’nin vergi sistemindeki yeri ve durumu hakkında bilgi verdi.

Hafta dolayısı ile vergisel yükümlülüklerini yerine getiren basit usule tabi vergi mükelleflerinden meslekte en kıdemli olan mükellef ziyaret edilerek teşekkür belgesi verildi.

Kurumdan alınan bilgiye göre, Vergi Dairesi çalışanlarından şehit yakını ve gazi olanlarla, meslekte 35 yılını dolduran personellerin ziyaret edilerek hediyeler verildiği ve tüm personelin vergi haftası kutlandığı kaydedildi.

Etkinlikler kapsamında, 2022 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi yönünden birinci sırada yer alan mükelleflere teşekkür belgeleri verilmesi planlanıyor.

Başkan Arslan" canımız acıyor" Başkan Arslan" canımız acıyor"

Kaynak: Zeki DARA