HAKKARİ-Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan gazeteci Hekim Çiftçi, hayvanlarının yemini traktörle taşırken yolun bozuk olması nedeniyle römorkun devrilmesi sonucu ölümden döndü. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, römorkta bulunan yemler yola saçıldı.
Olay, Yukarı Merzan Mahallesi’nde meydana geldi. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan gazeteci Hekim Çiftçi, hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak amacıyla traktörle yem taşımaya başladı. Ancak yolun bozuk ve elverişsiz olması nedeniyle traktörün römorku kontrolden çıkarak devrildi.
Kazada traktör sürücüsü Çiftçi yara almadan kurtulurken, römorkta bulunan yemler yola saçıldı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.
Yaşanan kazanın ardından yol sorununun özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirten Çiftçi, yolların bir an önce iyileştirilmesini istedi.
Çiftçi, “Burada tarım ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Hayvanlarımızın yemini traktörle taşımak zorundayız. Ancak yolların durumu çok kötü. Bugün de yem taşırken römorkumuz devrildi. Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Yetkililerden yollarımızın yapılmasını istiyoruz” dedi.
Kış aylarında hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için belediyenin iş makinelerinden destek aldıklarını ifade eden Çiftçi, yaz aylarında da üretim alanlarına ulaşım konusunda yol sıkıntısının devam ettiğini söyledi.
Mahallede tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar da üretim alanlarına ulaşımı sağlayan yolların iyileştirilmesini talep etti.




