Tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olan Hakkari'de çiftçi ve üreticilere yönelik yaptığı desteklemelerle fark yaratan, önemli projelere imza atan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu defa üreticilere budama ve aşılama eğitimi verdi.

Modern tarımın geliştirilmesi ve üretilen ürünlerden daha fazla verim alınması için düzenlenen eğitimlerde üreticiler bilinçlendiriliyor.

Hakkari ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, erken dönem hastalık ve zararlılardan korunmak için üreticiler aşı ve budama konularında bilgilendirildi.

Eğitimde meyve bahçelerine gidilerek uygulamalı olarak meyve ağaçlarında budama ve aşılaması gerçekleştirildi.

Kurumun teknik personeli tarafından verilen eğitimde üreticiler meyve ağaçlarında budama ve aşılama teknikleri konusunda bilgilendirildi.

İlkbahar budama dönemini kapsayan eğitimlerle kent merkezi ve ilçeler ile köylerde ikamet eden üreticiler faydalandı. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yıl boyunca saha olacağı ve talepte bulunan üreticilere destek vermeye devam edecek 

TEKNOFEST'e davet edilen Hakkarili Aram'a anlamlı ziyaret TEKNOFEST'e davet edilen Hakkarili Aram'a anlamlı ziyaret

Kurum personelinin özelikle de köylerde eğitimlere devam edeceği ve kent genelinde ihtiyaç bulunan tüm bahçelerde budama, bakım, besleme, hastalıklarla mücadele ve aşılama konularında eğitim ve uygulama faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi.

Editör: Zeki DARA