HAKKARİ-Yürüyüşe; DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanları Behçet Kanat ve Remziye Akboğa, CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Duran Çakırbeyli, CHP parti üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Eğitim-Sen ve KESK üyesi katıldı.

KESK İl binası önünde başlayan yürüyüş, Bulvar Caddesi boyunca devam etti. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

Hakkarili minik Rüzgar için kritik süre: Diyaliz kapıda
Hakkarili minik Rüzgar için kritik süre: Diyaliz kapıda
İçeriği Görüntüle

2-1981

Basın açıklamasını Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükran Sönmez Güldal okudu. Güldal yaptığı açıklamada, son günlerde okullarda yaşanan şiddet olaylarının toplumda derin üzüntü yarattığı vurgulanarak, özellikle Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırıların eğitim camiasını yasa boğduğu dile getirdi.

Açıklamada, okullarda yaşanan şiddetin münferit olaylar olmadığına dikkat çekilerek, bunun toplumsal eşitsizlikler, ekonomik kriz, gençlerin geleceksizlik duygusu ve eğitim politikalarındaki sorunlarla bağlantılı yapısal bir problem olduğu dile getirildi. Eğitim kurumlarının güvenli alanlar olması gerektiği vurgulanırken, yalnızca fiziki güvenlik önlemleriyle sorunun çözülemeyeceğine değinildi.

3-1441

Eğitimin kamusal bir hak olduğunun altı çizilen Güldal basın açıklamasında, eğitim politikalarının bilimsel ve laik temellerden uzaklaştırılmasının sorunları derinleştirdiği savundu. Ayrıca öğretmenlerin mesleki güvencesinin zayıflaması, ekonomik sorunlar ve toplumsal kutuplaşmanın da şiddet ortamını beslediğini vurguladı.

Eğitim-Sen tarafından dile getirilen taleplere de değinen Güldal; öğretmenlik mesleğinin itibarının korunması, çocukların güvenli ortamlarda yetişmesi, demokratik ve çoğulcu bir toplumun inşası ile bilimsel, laik ve parasız eğitimin esas alınması gerektiğini belirtti.

4-959

Basın açıklamasında ayrıca Türkiye genelinde 3 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiği belirtilerek, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde nöbet eyleminin sürdüğü ifade edildi.

Program, yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirilen 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.

Muhabir: Serdar SEVİ