Gençlik Merkezi tarafından hizmete açılan Kitap Kahve’de gençler hem ders çalışıyor hem de konforlu bir ortamda kitap okuyabiliyor. 

Herkese açık olan Kitap Kahve’de, okuyucular istediği kitaba ulaşma imkanı bulurken, ücretsiz internet hizmetiyle de araştırma yapabiliyor.

Açıldığı günden bu yana kadar yoğun ilgi gören Kitap Kahve’de görev alan gençlik çalışanı Abdullah Arslan, Kitap Kahve’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çok önemli bir projesi olduğunu dile getirdi.

Aslan, “Kitap Kahve projesi bakanlığımız tarafından Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde başlatmış olduğu bir projedir. İlçemizde de 2021 yılından beri faaliyet gösteriyor. 100 öğrenci kapasiteli bir çalışma alanımız var. Her yaştan vatandaşımıza ve gencimize konforlu bir ortamda hizmet vermekteyiz. İlkokul, lise öğrencileri, KPSS öğrencileri gelip bu sessiz ve sıcak ortamda ders çalışıyor ve kitaplarını okuyorlar.  Onun dışında sessiz bir ortamda kitap okumak isteyen kamu çalışanları, vatandaşlarımız ve esnafımız da gelip kitap okuyabiliyorlar” dedi.

"ÇAY VE KAHVE ÜCRETSİZ"

Soğuk kış günlerinde ziyaretçilerine sıcacık bir ev ortamı havasıyla hizmet sunan Kitap Kahve’de çay ve kahve ikramlarının ücretsiz olduğunu söyleyen Arslan, “Yine Kitap Kahve’de sürekli hazır bulunan öğretmenlerimiz var. Onlardan her konuda destek alabiliyorlar. Bunun dışında dört tane kitap halkamız var. Her hafta belirlenmiş bir kitap 10 kişilik gruplar halinde okunuyor. Haftanın sonunda kitap kritiği yapılır. Bu da bakanlığımızın bir projesidir. Bu vasıtayla gençlerimize bu güzel imkanları sağladığı için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-NİRGÜL UYSAL