Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Kayaklı Koşu Eleme Yarışmaları, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleşiyor ve bu yılın ikincisi düzenlenen yarışmalara toplamda 655 sporcu katılıyor. Yarışmalar, 2 bin 500 metre uzunluğundaki Kamışlı Köyü Kayak Merkezi'nde düzenleniyor ve etkinlik toplamda 2 gün sürecek.

Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıktaki Kayak Merkezi, Türkiye Kayak Federasyonu'nun organizasyonuyla Kayaklı Koşu Eleme Yarışması'na ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan ve 2 gün boyunca devam edecek olan yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden toplamda 665 sporcu katılırken, 220'si ise idareci ve hakemlerden oluşan 980 kişi etkinlikte yer alıyor. Yarışmalar, eksi 15 derecede gerçekleşirken, Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit, Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da yarışmayı izleyenler arasında bulunuyor.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Türkiye Kayak Federasyonu'nun Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı iş birliğiyle gerçekleşen kayaklı koşu elemelerini Yüksekova'da düzenlemenin memnuniyetini dile getirerek, "Coğrafyamıza baktığımızda 4 mevsim aynı anda yaşanıyor. Bir taraftan çiçeklerin açtığını, diğer taraftan kar örtüsünün olması doğa sporları için muazzam bir coğrafya ve imkan sunuyor. İlimizle, ilçemizle bu ve buna benzer çok anlamlı müsabakaları her gün daha da artırarak yapmaya çalışıyoruz. Bugünkü müsabakalarda Türkiye’nin farklı illerinden 980 kişi katıldı" dedi.

Kastamonu'dan katılan sporcu Elanur Şemşik, havanın ve pistin çok iyi olduğunu belirtirken, Sıla Pişman ise geçen yıl deprem nedeniyle iptal edilen Hakkari'deki yarışmaların bu yıl eleme yarışmaları şeklinde gerçekleştiğini ve hedeflerinin ilk 15'e girip etap yarışmalarına katılmak olduğunu ifade etti. Ayrıca, "Önümüzde Türkiye şampiyonası var. Bu sene hava güzel, pist güzel. Umarım her şey istediğimiz gibi olur" diye konuştu.

Kaynak: DHA