Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar araacılığı ile ilçedeki çiftçilere yaklaşık 12 bin fidan dağıtımı yaptı.

Yüzde 25 hibe ile çiftçilere dağıtılan fidanlar arasında yüksek rakımlarda yetişebilen; fındık, ceviz, şeftali, kayısı, kiraz, dut, armut ve elma gibi meyve fidanları var.

‘Üreten bir Yüksekova için yola çıktık’ diyen Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ilçenin meyvecilik alanında hak ettiği noktaya gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Ilıman iklim ve yağışlı hava meyvesi olan fındık yetiştiriciliğinin ilk defa Yüksekova'da deneneceğini söyleyen Geçirgen, “ İlçemiz tarımsal çeşitliliğini artırma potansiyeline sahiptir. Fındığın bölgenin iklimine uygun olup olmadığını deneyeceğiz. Demonstrasyon alanı oluşturmak istiyoruz. Bunun için Esendere Beldesi ve Dağlıca Köyünde deneme yapmayı düşünüyoruz.  Aslında Yüksekova’nın iklim çehresinin Karadeniz kadar zengin olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de fındık üretimi için ilk denememizi yapacağız. İlçemizin iklimsel zenginliğini yaşatıp bütün halkımıza göstereceğiz. Bunun için de ilk defa ilçemizde fındık üretimi başlayacak. Bekleyip sonucu göreceğiz” diye konuştu.

Yüksekova’nın meyvecilik alanında kendi kendine yetebilecek seviyeye gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Geçirgen, "Baharın gelmesiyle meyve fidanlarını çiftçilerle buluşturduk. Fındık, ceviz, şeftali, kayısı, kiraz, dut, armut, elma olan fidanlarımızı dağıtıyoruz. Özellikle fındık fidanını da getirerek burada iklim şartlarına göre deneyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı" Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı"

Editör: Zeki DARA