Yüksekova merkezden 30-35 km uzaklıkta olan Karabağ ve Yürekli köylerine doğru yol alan gezgin öğretmen Ümit Bartın, yolda ilerlediği sırada elektrik direğinde bir baykuş gördü.

Durumu kayda alan ve  paylaşan Bartın, “Yüksekova’da kuş cenneti olarak bilinen Nehil sazlığı ve ovayı en iyi yerden nasıl görebilirim diye dağ eteklerinde olan köylere doğru yolculuk yapıyorum. Yol alırken etrafıma dikkatlice odaklanmış bir halde her yeri gözlemliyorum bu arada. Karabağ köyünün girişinde elektrik direğinde asılı kalmış bir Baykuş gördüm. Birçok kuş türünün olduğu ve  kuş cenneti olarak da bilinen yerde bu Baykuş un elektrik akımına kapılarak asılı kalması doğrusu beni üzdü” dedi.

Bartın, “Bölgemizin, kuşlara ve birçok hayvana ev sahipliği yapması hepimiz için çok iyi ve faydalı aslında. Bunun farkında olarak bu açıdan kuşların ve canlıların korunması en büyük sorumluluğumuz. Onların bu topraklarda yaşaması için daha iyimser davranmalı ve onların yaşayabileceği, barınabileceği doğal alanları yok etmemeliyiz” diye ekledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tanınan gezgin öğretmen Ümit Bartın, sık sık arkadaşları ile birlikte doğaya ve canlıları koruma ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla geziler düzenliyor. Bartın santur çalıp görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Hakkari'de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlandı Hakkari'de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlandı

Editör: Haber Merkezi