Bu örümcek türünün havaların ısınmasıyla birlikte Şemdinli’de ev ve bahçelerde görülmeye başlandığını söyleyen vatandaşlar, çok büyük olduğu için önce tarantula sandıklarını ve korktuklarını ancak araştırınca aslında kurt örümceği olduğunu söylediler.
KURT ÖRÜMCEĞİ
Kurt örümcekleri (Lycosidae) ailesi içerisinde bulunan en iri türlerden biridir. Boyut olarak gövdeleri
2-3 cm arasında değişir. Abdomeni (karnı) açık gri ve toprak rengindedir. Bacaklarında siyah şeritler, pedipalplarında (ağız kenarındaki ufakuzuvlar) siyah noktalar bulunur. Karın altında turuncu kontrastları da mevcuttur. Muhteşem görme yetenekleri vardır. Kurt örümcekleri yumurtalarını, karında bulunan ağ püskürten spinneret (memecik) organlarına bağlı tutar. Genelde iki büyük gözün altında 4 küçük göz ile tanınırlar. Tepede ise iki tane laterale (yanlara) bakangöz vardır. Kurt örümcekleri, toprakta delikler açarak yaşarlar. Diğer eklembacaklılar ile beslenirler. Ancak ağ örerek avlanmazlar, doğrudan pusu kurarak veya kısa mesafelerde kovalayarak avlanırlar.
KURT ÖRÜMCEĞİ ISIRIĞI
Eskiden hatalı biçimde "gerçek tarantulalar" şeklinde düşünülürdü. Dolayısıyla ısırdıklarında tarantizm adı verilen ateş, ağrı ve ısırık bölgesinde şişme ile ilişkilendirildi. Halbuki hiçbir Lycosa türünün ısırığı insanlar için tehlikeli olmadığı bilinir. Bu mit, korkutucu görüntüleri nedeniyle hortlamıştır. Hatta tarantula ısırığı bile insan gibi büyük memeliler için tehlikeli değildir! En fazla arı sokması gibi alerjik reaksiyon gelişebilir. Unutmamak gerekir ki örümceklerin çok büyük bir kısmı insan gibi iri memeliler için tehlike oluşturamaz. Ayrıca örümcekler oldukça utangaç hayvanlardır. Tahrik edilmedikleri sürece ısırmazlar. Kaçacak bir yerleri kalmadıkları zaman en son kaba kuvvete başvururlar.