Hakkari’de girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sunmak ve yatırımların önünü açmak amacıyla geçen sene çiftçilere 81 milyon Türk Lirası destekleme ödemesi yapılırken, hayvancılık ve tarımsal porojelere 6 milyon 62 bin Türk Lirası hibe desteği verildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kurum faaliyetleri ile ilgili düzenlenen brifingine katıldı.

Vali Çelik; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve diğer birim yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda kurum bünyesinde yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müdür Şen ve birim yöneticileri Vali Çelik’i; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve bağlı birimlerinin mevcut personel ve teçhizat durumu, Hakkâri’de üretimi yapılan ürünlerin yıllık bazdaki artış oranları, il merkezi ve ilçelerde bulunan gıda işletmeleri ve üretim tesisleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta yaşanan aksaklıklar ve hayvan sağlığına yönelik yapılan çalışmalar, tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan desteklemeler, kırsal kalkınma faaliyetleri, il ve ilçelerdeki mevcut seracılık ve sera sayıları hakkında bilgilendirdi.

Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor

Hakkari Valiliğinin sosyal medya hesabında toplantı ile ilgili yapılan paylaşımda, 2023 yılı kırsal kalkınma yatırımları kapsamında çeşitli projelerle 106 çiftçiye 21 milyon 546 bin Türk Lirası hibe desteği verildiği, 2023 yılında hayvancılık ve tarım alanlarında tamamlanan projeler ile toplamda 6 milyon 62 bin Türk Lirası hibe desteği sağlandığı bilgisine yer verildi.

Bilgi notunda; ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarım ve hayvancılık başta olmak üzere verdiği destekler kapsamında Hakkarili çiftçilere 2023 yılı içerisinde toplam 81 milyon Türk Lirası destekleme ödemesi yapıldığı ve 2024 yılında uygulanmak üzere 25 adet projenin fon kaynaklarına başvurusunun yapıldığı belirtildi.

1-286

Kaynak: Zeki DARA