HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari'de Haziran ayı başında sınır hattında askerler tarafından bitkin halde bulunarak Van'da koruma altına alınan yaban keçisi yavrusu 2 aylık tedavinin ardından doğal ortamına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari İl Müdürlüğü’ne teslim edilen yavru yaban keçisi, Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edilmişti. 

Kısa süre önce dünyaya geldiği belirlenen keçi yavrusu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi'nde koruması altındaydı.

Halep ırkı evcil keçinin annelik yaptığı yaban keçisi yavrusu yaklaşık 2 aylık tedavi ve rehabilitasyonun ardından Doğa Koruma Milli Parklar (DHMP) ekipleri tarafından doğal alanına bırakıldı.

Kurumun X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'önce iyileştirdik, sonra ait olduğu yere bıraktık' denildi.

Yavcu yaban keçisi ailesine kavuştu' notu ile yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Giderken arkasına bile bakmadı” dersek yalan olur. Sevimli yavrucuk dönüp baktı ve teşekkür etti bize. Sonra izledik onu, ailesine kavuştuğundan emin olduk. Aile her şeydi, bir kez daha anladık ve yaptığımız işlerden yine büyük keyif aldık:) "Yaşat-Koru-Sev" Sevimli yavrucuk dönüp baktı ve teşekkür etti bize. Sonra izledik onu, ailesine kavuştuğundan emin olduk. Aile her şeydi, bir kez daha anladık ve yaptığımız işlerden yine büyük keyif aldık. ‘Yaşat, koru, sev” 

Editör: Zeki DARA