Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleri ile bu ilçelerin kırsal bölgelerinde 200 binden fazla kişinin yaşadığı büyük bir coğrafyanın tek geçiş güzergahı olan yolda bitmek bilmeyen çalışmalar tepkilere neden oluyor.

Başkan Büyüksu, işçileri unutmadı Başkan Büyüksu, işçileri unutmadı

Yüksekova’yı Hakkâri Merkez ve Van iline bağlayan karayolu yıllardır kaza ve yaşanan heyelanlar ile gündemde.

Tarihi İpek Yolunun geçiş noktası olan, bölgenin tek devlet yolu statüsündeki yolda bulunan bozuk satıh sürücüler ve vatandaşlar için çileye dönüştü.

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, her gün binlerce kişinin kullandığı Yüksekova - Hakkari- Van karayolunda bitmek bilmeyen bitmeyen çalışmalara tepki gösterdi.

İlçede devam eden yol ve tünel çalışmaları ile ilgili sağlıklı bilgi alamadıklarını ileri süren Durna, söz konusu yolun gün geçtikçe bozulduğunu ve yolun tamamının heyelan bölgesi olduğunu bildirdi.

Yağışların etkisi ile yoldan inen taşların büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Durna, insanların can güvenliği için yolun bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Durna, 35 kilometrelik yolun önemli bir kısmının heyelan riski nedeniyle tek şeritli olarak kullanıldığını bunun da kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti.

Bir an önce bölgedeki yol çalışmalarının bitirilmesi çağrısı yapan Durna, “Sayın Ulaştırma Bakanımızdan, Karayolları Bölge Müdüründen ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ricamız, bir an önce çalışması devam eden tünellerin bitmesidir. Halkımızın isteği halkımızın talebi bu yöndedir" dedi.

Söz konusu karayolunun aynı zamanda uluslararası bir yol olduğunu hatırlatan Durna, "Bu yol 2 tane gümrük kapısına ulaşımı sağlıyor. Ekonomik ve Ticari açıdan da önem arz etmektedir. Bir an önce bu çalışmaların bitirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl bölgedeki tünel çalışmalarında incelemlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkardir Uraloğlu, Yeniköprü Tüneli'nde 'Işık Görme' törenine katılmıştı. 

Hakkari Valisi Ali Çelik ise basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada Hakkari Yüksekova yolunu 50 dakikaya indirmesi beklenen tünelin  Temmuz ayında hizmete açılacağını söylemişti. 

Muhabir: Zeki Dara