HAKKARİ- “Birlik Amacıyla Barışa Doğru” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, yoğun katılımla Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
Konferansa DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, eski HDP Milletvekili Sait Dede, DEM Parti PM Üyesi Nevzat Anuk, Hakkari İl genel Meclisi Eş Başkanı Feyaz Dara, DEM Parti İl Eş Başkanları Behçet Kanat , Evin Kanat çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Divan; Demokratik Birlik İnisiyatifi Sekretaryası’ndan Diba Keskin, İnisiyatif Eş Sözcüsü Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Demokratik Birlik Delegesi ve PM üyesi Salih Yıldız ile Demokratik Birlik Delegesi Lokman Özdemir’den oluştu.
Divan üyeleri yaptıkları konuşmalarda özellikle aşiretçilik, uyuşturucu sorunları ve toplumsal parçalanmaya dikkat çekti.
Katılımcılar ise Kürtlerin ortak iradeyle hareket etmesinin toplumsal barış ve demokratik değerler açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Toplantıda söz alan konuşmacılar, bu tür buluşmaların birlik ve dayanışma yolunda önemli bir adım olduğuna işaret ederek Kürt ittifakının gerekliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.