HAKKARİ - Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Hakkari İl Müdürlüğü 11 Ağustos Pazartesi günü kent merkez, Yüksekova, Çukurca ve Derecik ilçelerinde bazı bölgelerde enerji kesintisi yapılacağını açıkladı.
Planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yapılacak elektrik kesintisi ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı. ,
Hakkari Merkez: 09.00 – 17.00 saatleri arasında Geçimli Köyü ve baz istasyonunda enerji kesintisi uygulanacak.
Yüksekova: 09.00 – 17.00 saatleri arasında Suüstü Köyü’nde planlı bakım çalışması nedeniyle elektrik verilmeyecek.
Şemdinli -12.00 – 16.00 saatleri arasında Cevizpınar, Bestere, Alan köyleri ile askeri birliklerde planlı elektrik kesintisi olacak. Aynı saatlerde Boğazköy köyü ve ilköğretim okulu civarında da enerji kesintisi uygulanacak. Bunun yanı sıra Akbal, Üzümkıran, Durak, Akkavak, Alkeva, Çatalca, Güvenli, Bınahare, A.Korgan, Yufkalı, Güzelkonak, A.Tuğlu, Kule Elmalı ve Erdemli köylerinde de 12.00 – 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Çukurca- 09.00 – 17.00 saatleri arasında Geçimli Köyü ve baz istasyonunda planlı bakım onarım çalışması nedeniyle enerji kesintisi olacak.
VEDAŞ yetkilileri, söz konusu kesintilerin altyapı çalışmalarının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemleri almalarını istedi.