HAKKARİ – Mevsimin ilk kar yağışı, Hakkari-Van karayolunu tamamen beyaza bürüdü. Gece saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerinde etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı; Merga Bütan Kayak Merkezi yolu, Sümbül Geçidi, Berçelan bölgesi, Yüksekova Yeni Köprü civarı ve Başkale Güzeldere mevkisinde ulaşımı olumsuz etkiledi.
Kent merkezi ve yüksek kesimlerde zaman zaman tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi düştü. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçların kayması sonucu kısa süreli trafik yavaşlamaları meydana geldi.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yağışın başlamasıyla birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız verdi. Ekipler, yolların kapanmaması için aralıksız çalışma yürütürken, kış lastiği ve zinciri bulunmayan araçların kontrollü şekilde ilerlemesine izin verdi.
Sürücüler, birçok noktada görüş mesafesinin 10 metreye kadar düşebildiğini ifade ederken, Trafik Şube ekipleri hem denetimleri sıklaştırdı hem de sürücülere dikkatli seyir konusunda uyarılarda bulundu.
Meteoroloji ise yağışın gün boyunca devam edeceğini, yüksek kesimlerde yer yer tipinin görülebileceğini açıkladı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça yola çıkılmamasını, çıkılması halinde araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurulmasını tavsiye etti.
Mevsimin ilk yoğun karıyla birlikte Hakkari-Van karayolunda ve yüksek bölgelerde kartpostallık görüntüler oluşurken, bölge sakinleri uzun süredir beklenen yağışın başlamasından memnuniyet duydu.





