TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Tarafından Yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında Hakkari Üniversitesi'nin 4 projesi kabul edildi.

Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Semra Gürtaş Doğan danışmanlığında 1. sınıf öğrencilerinden Hasan Aslan, Muhammed Yaşar ve Dilara Avcı  ile yürütülen “Hakkâri İli Toprak Örneklerinde Doğal Radyasyon Düzeyinin Belirlenmesi” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi  Serap Öner danışmanlığında Hemşirelik 2. sınıf öğrencisi Selin Uysal ile yürütülen “Hemşirelik Öğrencilerinin Organ Nakli Ve Bağışıyla İlgili Görüşlerinin İncelenmesi” projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Diyaliz Programı Öğretim Görevlisi Ali Kemal Zirek danışmanlığında  1. sınıf öğrencilerinden İlayda Demir ve Umare Olam ile yürütülen  “Hakkari İlinde Yetişen Alıç (Crataegus Spp.) Bitkisinin Eser Element Varlığı ve Düzeylerinin İncelenmesi” ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Aytap Dincer danışmanlığında Hemşirelik 1. sınıf öğrencilerinden Hatice Duru ile yürütülen "KOAH Hastalarına Verilen Progresif Gevşeme Egzersizleri Eğitiminin Hastaların Hastane Kaynaklı İnsomnia ve Memnuniyet Düzeyine Etkisi" isimli projeler de TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Akademik personelimizin ve öğrencilerimizin yürütükleri bilimsel çalışmalar, öğrencilerimizin ve üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Vali Yardımcısı Karadağ'dan Köy Ziyaretleri Vali Yardımcısı Karadağ'dan Köy Ziyaretleri

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında projeleri kabul edilen akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Muhabir: Zeki Dara