Son zamanlarda yapılan yatırımlarla bölgenin en donanımlı kayak tesislerinden biri olan Merga Bütan Kayak Merkezi’nde bu yıl faaliyete giren 120 yataklı 4 yıldızlı otel misafirlerini ağırlamaya başladı.

Hakkari şehir merkezine 12 kilometre mesafede bulunan, her yıl ağırladığı binlerce ziyaretçiyle kış turizminin gelişmesine katkı sağlayan 2 bin 800 rakımlı kayak merkezi, bölgenin en önemli çekim merkezlerinden biri oldu.

Hakkari'de 19 Mayıs coşkusu Hakkari'de 19 Mayıs coşkusu

Her geçen yıl yeni pistler ile yenilenen tesiste, dışardan gelen ziyaretçi ve sporcuların konaklama sorunu 50 odalı 120 yatak kapasiteli otel ile giderildi.

Hamamı, sauna, 2 suit oda, kafeterya, restoran, kayak odası ve toplantı salonu gibi bölümleri bulunan otel İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce işletiliyor.

Türkiye’nin farlı illerinden kayakseverler ile ABD, İran ve Irak gibi değişik ülkelerden turistlerin ilgi gösterdiği Merga Bütan Kayak Merkezindeki otelin doluluk oranının yüzde 80’ni bulduğu öğrenildi.

Her geçen gün yapılan yeni yatırımlarla geliştirilen Merga Bütan Kayak tesisi her sene şubat ayı içinde önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak.

Bu yıl da sezonu en erken açan merkezlerden biri olan Merga Bütan Kayak Merkezi sömestri yoğunluğunun yanı sıra, 7- 9 Şubat tarihlerinde Alp Disiplini U18 - U21 Büyükler 1. Ayak Türkiye Şampiyonası ile 10 – 11 Şubat tarihleri arasındaki Kar Festivali öncesi de yoğunluk ilgi görüyor.

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezindeki otelde rezervasyonlar sömestir tatili döneminde yüzde 80’ni geçmişti. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ve tüm pistlerin kayak tutkunları için açık olduğu merkezde, bu hafta düzenlenecek olan programlar nedeniyle rezervasyonların yüzde 100’e yaklaşması bekleniyor.

Kaynak: Zeki DARA