İl Milli eğitim Müdürlüğü basın biriminden yapılan bilgilendirmede İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, düzenlenen 11. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Fatih Fındıkçı’nın Kur’an tilaveti okuması ile devam etti.

Programa; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER) Başkanı Azad Tekin Ulutaş, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ramazan Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri Sabah Saklı, Kazım Gür,  okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı

Müdür Yıldırım'ın 19 Mayıs mesajı Müdür Yıldırım'ın 19 Mayıs mesajı

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Arapça dil ve kültürünü tanıtmak ve bu alanda yetenekli gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya yaptı.

‘Bir lisan bir insan’ sözünü anımsatan Kızılkaya lisan öğrenmenin öneminin altını çizdi ve “İnanıyorum ki bugün, öğrencilerimiz, herkese, adeta manevi bir ziyafet sunacaklar. Yüce Allah, Kur’an’a hizmet eden öğrencilerimizin sayısını artırarak onları, Anadolu topraklarımızın Mevlana'sı, Yunus Emre'si, Ahmedi Hani’si, Hacı Bektaşi Veli'si, Veysel Karani’si olmasına vesile kılsın,” dedi

İl ve ilçelerdeki İmam Hatip Ortaokul ve liseleri arasında, kıyasıya bir yarışa sahne olan Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Hakkâri finali, koro, şarkı ve şiir dallarında yapıldı.

Yarışmalarda, öğrencilerin performansları ve şiir okuma konusundaki hünerleri, büyük beğeni topladı.

İmam Hatip Ortaokulları Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında Ağın Demirel – Beyza Akdoğan – Hüseyin Çiftçi – Göknur Ediş – Emirhan Akdoğan birinci olurken,

İmam Hatip Ortaokulları Arapça Şiir Yarışması Abdin Uytun ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Arapça Şiir Okuma Yarışmasında Enes Furkan Kaya birinci oldu.

Vali Yardımcısı Furkan Berber ve protokol üyeleri, yarışmalarda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Zeki Dara