Hakkâri’nin Geçitli (Peyanıs) köyünde aşırı yağışlar nedeniyle evleri yıkılan 5 nüfuslu aile yetkililerden yardım bekliyor.

Yaklaşık 1 ay önce Hakkâri’ye 30 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyünde yağışa dayanamayan Üzeyir Özek’e ait toprak ev çöktü. Olayın yaşandıığ gün evlerinde bulunmayan aile bireyleri  şans eseri kurtuldu.

Yağış nedeniyle evlerinin yıkıldığını ve barınacak bir yerlerinin olmadığını belirten Netica Özek destek talebinde bulundu.

Hakkari’de mantar fiyatları cep yakıyor Hakkari’de mantar fiyatları cep yakıyor

Mağdur olduklarını ve evlerini yaptıracak gçülerinin olmadığını kaydeden Özek, “Evim yaklaşık 1 ay önce yağış nedeniyle yıkıldı. Bayramda Van’da okuyan çocuklarımızı görmeye gittik. Geldiğimizde evimiz bu haldeydi. Yetkililerden yardım talep ettik. Sayın Valimizle görüşmek istiyoruz.  Teneke bir kulübemiz var geçici olarak içinde kalmak istedik oda uzaktı. Defalarca Köydeki özel idare şefliğine söyledik kulübemizi evin yanına getirin onlarda yardımcı olmadı. Evi yaptıracak gücüm olmadığı için, Bazen komşularda, bazen de büyük tehlike olmasına rağmen evde kalmak zorunda kalıyoruz. Kime gittiysek bir yardım alamadık. Artık yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Zeki Dara