Gazi Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergileyerek ziyaretçilere sundu.
Öğrencilerin bilimsel araştırma, gözlem ve analiz becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmaları; teknoloji, çevre, sağlık, enerji ve sosyoloji gibi çeşitli alanları kapsadı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Şube Müdürleri ve okul yöneticileri, stantları tek tek gezerek öğrencilerin projelerini inceledi.
Öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Çelik, bilimsel merak ve araştırmaya yönelik gösterdikleri çabadan dolayı öğrencileri ve rehber öğretmenlerini tebrik etti.
İl Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, bilim adına, araştırma, dikkat ve emekle yoğrulmuş bu çalışmaları, çok başarılı ve kıymetli bulduğunu belirterek Okul Müdürü İshak Yiğit’in şahsında, proje yürütücüsü Şehide Sena Bereket ve Hakkâri Gazi Ortaokulu Eğitim Ailesini tebrik etti.
Gazi Ortaokulu'nda gerçekleştirilen bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik'in yanı sıra, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımcılar öğrencilerin hazırladığı projeleri tek tek gezerek bilgi aldı.
Fuar'da sergilenen projeler arasında şunlar yer aldı:
* Sahabi Hayatını Örnekleme
* Sosyal Medya Bağımlılığı ve Kullanım Amaçlarının İletişim Becerileri ile İlişkisi
* Çokgenlerin İç Bölgesini Keşfetmek
* Derinliklerin İzi
* Karekök Sarmalı
* Peygamberimizin Veda Hutbesini Canlandırma
* Kaslarınız Ne Kadar Güçlü?
* Temiz Enerji
* Geçmişten Günümüze Dayanışma
* Kutsal Mekanların Tanıtımı
* Hayatımı Çizen Grafikle
,