Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkündür" diyen Erdoğan muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya Kılıçarslan Meydanı'ndaki mitinginde konuştu.

İYİ Parti'de bir isim daha istifa ettiğini açıkladı İYİ Parti'de bir isim daha istifa ettiğini açıkladı

“Ülkemizi 2023 hedeflerine Konya ile birlikte taşıdık” diyen Erdoğan, “14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na verdiğiniz güçlü destek için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Meydanda şu an 110 bin kişi var. Konya bu, her zamanki gibi Konya bu. Sizler bu duruşunuzla meselenin sadece seçim, sandık değil, kutlu bir davanın sancağını yüceltmek olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Konya'nın 31 Mart'ta da rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacağına inanıyorum” dedi.

“Yasaklarla, baskılarla geçen uzunca bir dönemi sona erdirdik” diyen Erdoğan, “Sen mi yapacaksın, sen mi edeceksin’ dediler, vallahi o yaptı. Türkiye'yi nice tuzaklardan kurtardık. Dünyada yaşanan her gelişmeyi değerlendirdik. Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkündür” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Geçen seçimleri hatırlayın. Bugün seçimin kendine mahsus özelliklerini kullanarak cepheyi genişlettiler. CHP, DEM ile gizli iş birliği halinde. Bunu da milletin gözünden kaçırmak için her gün lugattan yeni bir kelime buluyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor. Şehirleri yönetecek değil örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyor. Yani nereden, Kandil'den. Bu iki partinin sinsi oyuna Cumhur İttifakı'na kaybettirmek için katılan başka unsurlar da var. Partimizden ayrılıp Altılı Masa'ya misafir oldular. Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayağa kalkacaktı, meclise bile giremediler. Memleketin hayrına hiçbir fikir üretemeyenlerin durumlarına gönlümüz razı gelmiyor. AK Parti oylarına gözlerini dikerek siyaset yaptıklarını sananları anlamakta zorlanıyoruz.”

"Demet demet dolarları, euroları toplayıp paylaşıyorlar"

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “AK Parti kurulduğu günden beri her seçimden birinci çıkmayı başardı. Konya AK Parti döküntüleriyle, tek parti faşistlerinin ve terör örgütü uzantılarının başarısı için çalışanlara itibar eder mi? Demet demet dolarları, euroları toplayıp paylaşıyorlar. Bunlara bu ülke teslim edilir mi? Şunların haline bak ya” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi