Başkan Çakırbeyli sınır kapılarındaki sorunları dile getirdi Başkan Çakırbeyli sınır kapılarındaki sorunları dile getirdi

DERECİK - Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen “Steam Maker Expo 2025 Bilim Şenliği”, öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirerek ilçede bilimsel heyecanı zirveye taşıdı.

Etkinliğe Derecik Belediye başkanı Avukat Hasan Dinç yanı sıra Hakkari Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Şenlikte sergilenen projeler ve atölyeler, özellikle gençlerin bilimsel merakını ve yaratıcılığını desteklemeye yönelik içerikleriyle dikkat çekti.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gaffar AK, şenliğin eğitimi güçlendirme hedefiyle hayata geçirildiğini belirtti. “Amacımız, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve yaparak öğrenme imkânı sunmak. Bu şenlik, ilçemiz adına somut bir ilerleme adımıdır,” dedi.
Etkinlik, Hakkari Üniversitesi’nin akademik katkısıyla hazırlandı. Robotik kodlama, yenilenebilir enerji, 3D modelleme ve STEM atölyeleri öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, projeleri deneyimleyerek öğrenmenin keyfini yaşarken, birçok öğrenci kendi yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.
Şenlik kapsamında düzenlenen proje yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödüller takdim edildi. Gün boyunca gerçekleştirilen bilimsel gösteriler, interaktif deneyler ve söyleşilerle program zenginleşti, katılımcılara ilham dolu bir gün yaşatıldı.
Etkinliğin büyük ilgi görmesinin ardından Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şenliğin önümüzdeki yıllarda daha geniş çaplı ve ulusal düzeyde bir organizasyona dönüşmesi için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi