Küba’da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin yerin yaklaşık 15 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

Sarsıntı ülkenin farklı bölgelerinde hissedilirken, can kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Elektrik şebekesi tamamen çöktü

Depremden bir gün önce ise ülke genelinde elektrik şebekesi tamamen çöktü. Devlet enerji operatörü, yaşanan kesintinin son yılların en büyük elektrik krizi olduğunu açıkladı.

Bolivya’da silahlı saldırıya uğrayan yargıç öldü
Bolivya’da silahlı saldırıya uğrayan yargıç öldü
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, şebekenin çökmesine neden olan belirgin bir teknik arıza tespit edilemediğini belirtirken, elektriğin yeniden sağlanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Küba yönetimi, yaşanan enerji krizinin temelinde ABD’nin uyguladığı yaptırımlar ve petrol akışındaki kesintilerin bulunduğunu savunuyor.

Uçuşlar iptal edildi, internet çöktü

Yakıt sıkıntısı havacılık sektörünü de etkiledi. Çok sayıda uluslararası havayolu şirketi Küba uçuşlarını askıya aldı.

Öte yandan internet altyapısı da krizden etkilendi. Verilere göre ülke genelinde internet kullanımı normal seviyenin yaklaşık üçte birine kadar geriledi.

Muhabir: Haber Merkezi