Dün gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, AK Parti Hakkari mitinginde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılarak, bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılmıştı.

Bu gelişmeler nedeniyle yazılı açıklama yapan DEM Parti Hakkari İl Yönetimi, seçimlerde tarafsız olması gereken devlet kurumlarının AK Parti mitingleri için seferber olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Hakkari’de 6 kişi  tutuklandı Hakkari’de 6 kişi tutuklandı

DEM Parti ayrıca, AK Parti'nin Hakkari mitingi öncesi bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılmasıyla vatandaşın mağdur olduğunu belirtti.

Açıklamada, “31 Mart yerel seçimlerine giderken Türkiye’de özellikle Hakkari’de seçim kanunları ve hukuk askıya alınmaktadır.

Akp mitingi için akşamdan itibaren tüm yollar trafiğe kapatılarak günlük hayat durdurulmuştur. Hukuki olarak tarafsız olması gereken devlet kurumları bu seçimde iktidar partisi için tüm imkanlarını seferber etmektedir.

Akp mitingi için devlet memurları katılımı zorunlu hale getirilmiş; lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri için de katılımı zorunlu hale getirildiği herkes tarafından bilinmektedir.

Tüm partiler için belirlenen miting alanları farklı iken söz konusu Akp olunca il ve ilçelerden devlet memurlarına baskı yapılarak mitinge katılım zorunluluğu ile tehdit edilmektedirler. Partiler seçim çalışmalarını yaparken şehir hayatının devam etmesi lazım. Ancak söz konusu Akp olunca Hakkari’de tüm yollar kapalı hale getirilip şehir abluka altına alınmaktadır.

Tüm partilerin eşit şartlarda yarışıp seçim çalışmaları yapmaları gerekirken, Akp için farklı uygulamaların devreye sokularak halkın günlük yaşantısını etkileyen keyifçi  tutumları kınıyoruz”

Kaynak: HABER MERKEZİ