ÇUKURCA-DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, İl Eş Başkanı Behçet Kanat, yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi eş başkanı Viyan Tekçe, il yönetimi, İl Genel Meclisi üyeleri ile Çukurca İlçe Eş Başkanlığı ve ilçe yönetimi, Çukurca merkez ve ilçeye bağlı köylerde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler kapsamında Çukurca’ya bağlı Aşüt ve Zayta Mınyanış köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen heyet, köyler arasında yaşanan husumete ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplumsal barışın güçlendirilmesi, sorunların diyalog ve uzlaşı temelinde çözülmesi amacıyla gerçekleştirilen görüşmelerde vatandaşların talep, görüş ve önerileri dinlendi.

DEM Parti heyeti, bölgede birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirterek, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesinin önemine vurgu yaptı.

Parti tarafından yapılan açıklamada, toplumun dayanışma ve kardeşlik değerlerinin korunmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceği ifade edilirken, ziyaretlerde gösterilen ilgi ve misafirperverlik dolayısıyla köy sakinlerine teşekkür edildi.


