Hakkari’nin Çukurca ilçesi ve köylerinde ikamet eden aralarında memur, ev hanımı, genç, yaşlı ve esnafların da bulunduğu farklı kesimlerden çok sayıda kişinin istemleri dışında Yenlik Partisi’ne üye yapıldığı bildirildi.

Haber merkezimize ulaşan Çukurca sakinleri e-devlet hesaplarında yaptıkları sorgulamada Öztürk Yılmaz liderliğinde kurulan Yenilik Partisi’ne üye olduklarını belirttiler.

Siyasi Partiler üyelik sorgulaması yaptıklarında büyük bir şok ile karşılaştıklarını anlatan Çukurcalılar yetkililerden duruma müdahale etmelerini beklediklerini ifade ettiler. 

isminin açıklanmasını istemeyen Çukurcalı bir vatandaş ikametinin Çukurca ilçesinde olduğunu e-Devlet’te yaptıkları sorgulamada tüm aile bireylerinin  Yenilik Partisi Bitlis Merkez Teşkilatı 2024 1. Dönem Aktif Üyesi yapıldığını söyledi.

Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor

Çukurca ilçe merkezi ve köylerinde çok sayıda kişinin aynı şekilde Yenilik Partisi Bitlis, Ağrı ve Kastamonu İl teşkilatlarına üye yapıldığı öğrenilirken, bir çoğunun üyeliğini iptal ettiği belirtildi.

Konuyu sorduğumuz Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, vatandaşların kendilerine başvurmaları halinde emniyetin gereken işlemleri yapacağını söz konusu olumsuz durum nedeniyle hiçbir Çukurcalı’nın mağdur edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Öte yandan şimdiye kadar 25 kişinin Çukurca İlçe emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunduğu öğrenilirken, emniyetin sorunun kaynağını tespit etmek için çalışma başlattığı bildirildi.

Yüksekova ilçesinde de DEM Partili Nazmi Karagöz isimli bir vatandaş Yenilik Parti'sine üye yapılmıştı. 

Muhabir: Zeki Dara