ÇUKURCA-Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay, Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir ile bölgenin kanaat önderlerinin girişimleri sonucu sulhla sonuçlandı. Düzenlenen barış programına Belediye Başkanı Nazmi Demir’in yanı sıra Çukurca eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kanaat önderi Fuat Ediş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde ilçedeki bir düğünde taraflar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayı ayırmaya çalışan 3 polis memuru ile 10 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşanan olayın ardından devreye giren Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir ve kanaat önderleri, taraflarla görüşerek barışın sağlanmasına öncülük etti. Yapılan görüşmeler sonucunda taraflar el sıkışarak husumeti sonlandırdı.



