Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin okula uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulamayı duyurdu. Buna göre, çocuğu ilkokula başlayan kamu çalışanı anne veya babalardan biri, talep etmesi halinde günde 3 saati geçmemek üzere idari izinli sayılabilecek.

2026-2027 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimi kapsamında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uygulamayla öğrencilerin okul ortamına, öğretmenlerine ve yeni eğitim düzenine daha kolay adapte olmaları hedefleniyor.

Uyum haftasında çocuklarının yanında bulunmak isteyen kamu çalışanı veliler için de kolaylık sağlandı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı doğrultusunda, kamuda çalışan anne veya babalardan biri, talep etmesi halinde uyum eğitimleri süresince idari izinli sayılabilecek.

İdari izin uygulaması, öğrencinin kayıtlı olduğu eğitim kurumunun ders saatleri dikkate alınarak uygulanacak. Buna göre kamu çalışanı anne veya babalardan biri, 7-11 Eylül tarihleri arasında günde en fazla 3 saat idari izin kullanabilecek. Böylece velilerin mesai saatleri içerisinde çocuklarının uyum eğitimlerine katılmasının önü açılacak.

LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı
LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı
İçeriği Görüntüle

MEB’in aile katılımına yönelik çalışmasının yalnızca uyum haftasıyla sınırlı kalmaması planlanıyor. Uyum eğitimleriyle başlatılacak aile katılımı, gelişim ve rehberlik çalışmalarının “Ailemle Okul Yolu Programı” çatısı altında eğitim-öğretim yılı boyunca sürdürülmesi hedefleniyor. Programla ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerine daha etkin katılması, öğrencilerin gelişimlerinin desteklenmesi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Serdar SEVİ