Hakkari'de Jandarma kayıp çocuğu buldu Hakkari'de Jandarma kayıp çocuğu buldu

Bir haftadır yaşanan sıkıntıdan dolayı Esendere Sınır Kapısı’nda bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk yaklaşık 15 kilometreye ulaşınca 500 tır şoför mahsur kaldı. 

İranlı şoförlerin yakıtı ve yiyeceği tüketmesi üzerine yardımlarına koşan Esendere Beledyesi Başkanı Büyüksu şoförlere yemek ve yakıt desteğinde bulundu.

Havanın soğuk olmasıyla beraber dışarıda kalan 500 şoföre Büyüksu, şoförlere sıcak çorba dağıtarak tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını belirtti.

Yetkililerle görüştüklerini ve tır şoförlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Büyüksu, "Yaklaşık 1 aydır burada devam eden bir sıkıntı var. Bu sıkıntı İran devletinden kaynaklanıyor. Esendere Gümrük Müdürümüzle görüştüm, Gümrüğümüzle ilgili her hangi bir sıkıntı yoktur. Bu araçların İran’a geçebilmesi için gereen çalışmaları hızlandırmasını istedik" dedi.

Esendere Belediyesi olarak tır şoförlerine yemek ikramında bulunduklarını aktaran Büyüksu, “Her gün tır şoförlerine ikramda bulunacağız ve onların mağdur olmamaları için saat başı servis uygulaması başlatacağız. Gerek Yüksekova’da gerekse Esendere’de bunlar bizim misafirlerimizdir ve en iyi şekilde mağduriyetlerini karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulunan Büyüksu, "İran gümrüğünde meydana gelen sistemsel arıza nedeniyle günlerdir bekleyen ve 15 kilometreyi bulan yaklaşık 500 İranlı tır şoförüne belediye olarak sıcak çorba ikramında bulunduk. Ayrıca oluşan tır yoğunluğu bitine kadar İranlı şoförlere belediye olarak ücretsiz servis hizmeti vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Zeki DARA