Şırnak’ta taziye masrafları cenaze sahipleri için büyük bir külfet olurken, Şırnak’ın Silopi İlçesi Görümlü Belediye Başkanı Şükrü Bakış, taziye masraflarının belediye tarafından karşılanacağını ifade etti.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Şırnak’ın Silopi İlçesi Görümlü Beldesi’nde İyi Parti adayı Şükrü Bakış 744 oy, AK Parti adayı Ruşen Tellioğlu ise 668 oy aldı. İyi Parti’den Belediye Başkanı seçilen Şükrü Bakış aldığı karar ile vatandaşların gönlünde taht kurdu.

Şırnak’ta cenaze sahipleri için büyük bir külfet olan cenaze yemeği ve masrafları vatandaşların bellini büküyor. Silopi İlçesi Görümlü Belediye Başkanı İyi Partili Şükrü Bakış taziyenin tüm masraflarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Daha güzel ve yaşanılır bir Görümlü oluşturmak için hizmet eden Görmlü Belde belediye Başkanı Şükrü Bakış, Taziye yemekleri ve taziyenin tüm masrafları görümlü belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

Ağrı'da çıkan silahlı kavgada 1'i ağır 3 kişi yaralandı Ağrı'da çıkan silahlı kavgada 1'i ağır 3 kişi yaralandı

Başkan Bakış yaptığı yazılı açıklamada "Bizler geleneklerine bağlı toplum olarak cenaze evlerimizde vefat acısı yaşayanların en yakınında daima komşularının olduğunu biliyoruz. Taziye evlerimizde yemek kaynamaz, konu komşu o evin bu tarz ihtiyaçlarını karşılar. Bizler de tüm halkımızın en yakın komşusuyuz. Onların acılarını paylaşmanın yanı sıra, böyle zamanlarda her açıdan yanlarında olduğumuzu da göstermek adına böyle bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Kaynak: Şırnak haber