İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, son dönemde yaşanan okul saldırılarının ardından çocukların güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan “Şefkat Kalkanı” projesini duyurdu. Proje kapsamında annelere, çocuklarının davranışlarındaki değişimleri ve olası riskleri erken fark edebilmeleri için eğitim verilmesi planlanıyor.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak okullarda yaşanan saldırılar ve çocukların güvenliğine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çocukları olası tehlikelerden korumak için aileleri de kapsayan yeni bir çalışma yürüttüklerini belirten Çiftçi, “Şefkat Kalkanı” projesinin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.
Daha önce hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” uygulamasını hatırlatan Çiftçi, yeni projeyle çocukların uyuşturucuya yönelme ihtimalinin yanı sıra bireysel radikalleşmeye işaret edebilecek davranışların da erken fark edilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Proje kapsamında annelere, çocuklarının davranışlarında meydana gelen değişiklikleri nasıl değerlendirecekleri ve olası riskler karşısında hangi adımları atmaları gerektiği konusunda eğitim verilmesi planlanıyor.
Çocukların güvenliğinin yalnızca okul ortamıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Çiftçi, ailelerin çocuklarını evde ve okul dışındaki yaşamlarında da yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. Ebeveynlerin çocuklarının internette hangi sitelere girdiğine, hangi oyunları oynadığına ve davranışlarında olağan dışı değişiklikler olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
Ailelerin çocuklarının okul devamlılığını, arkadaş çevresini ve okul çıkışında nerelere gittiklerini takip etmelerinin önemine değinen Çiftçi, çocukların kimlerle vakit geçirdiğinin ve hangi ortamlarda bulunduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti. Çiftçi, çocukların karşılaşabileceği tehlikelerin önceden fark edilmesi için ailelerin dikkatli ve duyarlı davranmasının önemini vurguladı.
“Şefkat Kalkanı” projesiyle annelerin ve ailelerin çocukların karşı karşıya kalabileceği riskler konusunda bilinçlendirilmesi, olası tehlikelerin erken tespit edilmesi ve çocukların daha güvenli bir ortamda yetişmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.




