İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı bilgisi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Ekim 2021 tarihinde Şanlıurfa'dan gelen 2 TIR'ı durdurdu. Narkotik köpeği 'Talisca' ile yapılan aramalarda, TIR'ların dorselerinin çatı iskeletini oluşturan çelik boru profillerin içine gizlenmiş 107 kilo eroin bulundu. Tutuklanan İbrahim Karadaş ve oğlu Mehmet Fatih Karadaş hakkında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlamasıyla dava açıldı.
Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıkların yanı sıra avukatlar ve sanık yakınları da hazır bulundu. Tutuklu sanık Mehmet Fatih Karadaş, olaydan haberi olmadığını belirterek, çocuklarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti ve adaletin sağlanmasına güvendiğini ifade etti. Babası İbrahim Karadaş ise pişmanlık duyduğunu belirterek, uyuşturucunun büyük bir kısmını kendi rızasıyla teslim ettiğini ileri sürdü. İbrahim Karadaş, ailesinin tehdit altında olduğunu ve suçu işlerken 'N.' adlı kişinin gerçek sahibi olduğunu iddia etti.
Mahkeme heyeti, baba ve oğluna 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 28'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.