Demirtaş, "Tüm zorluklara ve eksikliklere rağmen, Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım müzakereleri yeniden başlatılmalı" mesajını iletti.
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Edirne Cezaevi'nde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından X hesabından açıklama yapan Amor, "Demirtaş'ı az önce Edirne Cezaevi'nde ziyaret ettim. Kendisini çok iyi bir ruh halinde ve formda buldum. Benden şu mesajı iletmemi istedi: 'Tüm zorluklara ve eksikliklere rağmen, Türkiye'nin katılım müzakereleri yeniden başlatılmalı çünkü bu tüm paydaşlar için harekete geçme ve kaldıraç etkisi yaratacaktır" ifadelerini kullandı.
Amor, "Önümüzdeki raporun hazırlıkları için onun ve diğer muhataplarımın görüşlerini dikkatle değerlendiriyorum. Demirtaş, bu çok ilginç fikir alışverişi için teşekkür ediyor ve umarım yakında hapishane dışında da sohbetimize devam etmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.
Amor, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ve Osman Kavala'yı da Silivri Cezaevi'ne ziyaret etti.





