Hakkari'nin Kavaklı Köyünde maden eylemi 17. gününde Hakkari'nin Kavaklı Köyünde maden eylemi 17. gününde

Van'da İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması ardından mazbatanın, yarışı ikinci sırada tamamlayan AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine hükmetti.

Kararın ardından Van ve bir çok ilde protesto gösterileri düzenlenirken Adalet ve Kalkınma Partili eski Hakkari Milletvekili A. Mütalip Özbek kendisine mazbata verilen Ak Partili Abdulahat Arvas'a mazbatayı almama çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tartışmaların odağındaki Ak Partili Arvas’a ‘Kardeşim’ diye seslenen Özbek, “Milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı açıklamaya dikkat çeken Özbek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gecesi konuşmasını hatırlamanı isterim: ‘milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız’ ifadelerini kullandı.

Arvas’a kararından vazgeç çağrısında bulunan Özbek, “Ak Parti olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydandan yana kullanmıştır Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır Adını aileni tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim” diye seslendi.

Ak Partili Özbek’in çağrısı twitter’de büyük yankı bulurken, çok sayıda takipçi Özbek’in çağrısına destek verdi.

Muhabir: Zeki Dara