Bir süre önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından KPSS ve üniversite sınavlarınınn ilçede yapılması için başlatılan ve sosyal medyada da destek bulan imza kampanyası sonuç verdi. 

Sınavlar için Hakkari ve Van'a gidilmek zorunda olunması Yüksekovalıların yıllardır şikayetçi olduğu konular arasındaydı. 

KPSS başvuruları bugün başladı. Yüksekova, Şemidnli ve Derecik ilçelerinden online olarak başvuru yapmak isteyen adaylar sınav merkezleri arasında Yüksekova'yı da görünce sevindi.

Artık sınava girebilmek için 100 ve 200 kilometre uzaklıktaki sınav merkezlerine gitmek zorunda kalmayacaklarını öğrenen adaylar hemen Yüksekova'yı tercih etti.

Meteoroloji ‘sarı kod’la uyardı: Hakkari için sel riski! Meteoroloji ‘sarı kod’la uyardı: Hakkari için sel riski!

Konu le ilgili hakkari Valiliğinin soyal ö-medya hesabından yapılan paylaşımda, Yükseko ilçesinin de ÖSYM sınav merkezleeine dahil olduğu bildirildi. 

Hakkari Valiği vatandaşların talebinin yerine getirilmş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtip, karardan öyürü ÖSYM yetkililerine teşekür edildi. Karar bölgede yaşayan öğrenciler ve aileleri tarafından da sevinçle karşılandı. 

Vllkk

Editör: Zeki DARA