31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Hakkari’de seçim hareketliliği devam ediyor. 17 yıl İzmir’de çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra memleketine dönen Lokman Üzüm de muhtar adayı olduğunu açıkladı. 

Ailesi ile birlikte Hakkari'nin en eski mahallerinden biri olan Berçelan Mahallesinde ikamet eden Üzüm hem eş dost ve komşuların isteği hem de mahallede gördüğü eksikliklerden yola çıkarak muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Berçelan Mahallesinde itfaiye ve ambulansların giremediği sokaklar olduğunu belirten Muhtar adayı Lokman Üzüm, mahallenin temel sorunlarından birinin altyapı sorunu olduğunu, birçok noktada yağışlı havalarda kar ve yağmur suyunun evlerin içine girdiğini bunun da vatandaş için çileye dönüştüğünü kaydetti. 

Milletvekili arıcı kıyafetiyle meclise geldi Milletvekili arıcı kıyafetiyle meclise geldi

Mahallede gördüğü eksiklikler ve vatandaşın yaşadığı zorlukları gördüğü için muhtar adayı olduğunu anlatan Üzüm “Bizim mahalle Hakkari’nin en güzel mahallerinden biridir. Ama şimdiye kadar hiçbir şey yapılamamış. İzmir'de yaşadığımız semtlere göre çok fark var. Aslında basit ama yıllarca çözülemeyen birçok sorunumuz var. Bu sorunları el birliği ile ortak akılla çözeceğiz.  Seçilmem halinde diğer mahalle muhtarları ile ortaklaşıp semt pazarı kurmayı planlıyorum. Bu şekilde hem vatandaşın n ayağına hizmet gitmiş olacak hem de çarşı merkezi de bir düzene kavuşmuş olacak. Deprem Hakkari’nin en temel konularından biridir. Bizim mahallemizde toplanma alanları yok. Deprem tedbirleri için mahalle sakinleri ile işbirliği içinde olacağız ” ifadelerini kullandı. 

‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ sloganı ile harekete geçen Lokman Üzüm “Muhtar dediğin vatandaşın 7/ 24 ulaşması gerekir. Muhtarlık ek iş değil gönül işidir” deyip seçmenden destek istedi. 

Editör: Zeki DARA