HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari Kayak Merkezi’nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okullar Arası Alp Disiplini Kayak Yarışması" düzenlendi.

Hakkari’yi temsil edebilmek için 10 kategoride düzenlenen yarışmaya, kent merkezindeki çeşitli okullardan ve kulüplerden 90 yarışmacı katıldı. Kıyasıya mücadele veren sporcular, dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı. Yarışma sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporcular 10 Ocak’ta Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenecek olan Doğu Gurubu Yarışması’ndan Hakkari’yi temsil edecek.

kayak-yarismasi-(11).jpg

Sporcular arasında büyük çekişme sahne oldu

Düzenlenen "Okul Sporları Alp Disiplini Kayak Yarışması" hakkında basına açıklama yapan Hakkari Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun, u18, u16, u14 ve u12 olmak üzere 10 kategoride sporcuların yarıştığını dile getirdi. Kurşun, “2019 faaliyet programında yer alan okullar arası ve kulüpler arası yarışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 90 sporcumuz 10 kategoride burada yarıştı. Sporcular arasından büyük bir çekişme yaşandı. Dereceye giren sporcularımız Erzurum’da düzenlenecek olan yarışmada Hakkari’yi temsil edecekler.” Dedi. 

“Hakkari’de kayak eğitimleri veriyoruz”

Hakkari’de kayak sporuna yönelik yapılan faaliyetlere değinen Kurşun, “Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıkları teşvik faaliyetleri var. Kayak kaymayan öğrenci kalmasın diye bütün sporcuları buraya çağırdık. Günde 120 öğrenciye kayak eğitimi veriyoruz. Burada amacımız gelecek sporcuları yetiştirmek bunun için bütün imkanlarımızı seferber ettik.’’ 

kayak-yarismasi-(1)-001.jpg

kayak-yarismasi-(5).jpg

kayak-yarismasi-(6)-001.jpg

kayak-yarismasi-(17).jpg

kayak-yarismasi-(8).jpg

kayak-yarismasi-(9).jpg

kayak-yarismasi-(10).jpg

kayak-yarismasi-(13).jpg

kayak-yarismasi-(14).jpg

kayak-yarismasi-(15).jpg

kayak-yarismasi-(16).jpg

kayak-yarismasi-(3)-001.jpg

Editör: Haber Merkezi