Hakkari’de ev ihtiyacı için ekmek pişirilmenin yanı sıra, ticari amaçlı tandır fırın sayıları da son yıllarda artmış bulunuyor.

Hakkari Yüksekova’da tandır ekmeği işiyle uğraşan Arafat Güngör, ilçedeki vatandaşlara ekmek yetiştirmeye çalışırken, Irak ve yurt içindeki müşterilerine de kargoyla ekmek gönderiyor.

Güngör, İranlı bir ustadan işi öğrendikten sonra kendi işini kurup 3 kardeşiyle birlikte sırt sırta vererek ailelerini geçindirmeyi başarmış. İşini severek yapan kardeşler, hem ailelerini geçindiriyor hem de vatandaşlara sağlıklı ekmek yedirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Güngör'ün ekmek hikayesi, Van’da İranlı bir tandır ekmeği ustasını tanımasıyla balamış. Güngör, işi öğrendikten sonra memleketi Yüksekova’ya dönüp 3 kardeşiyle birlikte uzun zamandır tandır ekmeği üretip ailelerini geçindirirken bir yandan da kardeşlerini iş sahibi yapmış.

Okumak için gittiği Van’da, bazı nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını ve İranlı bir ustanın yanında çırak olarak tandır ekmeği işine girdiğini söyleyen Güngör, bölgemizde ekmek çok tüketiliyor, tandır ekmeği ise insan sağlığı için çok faydalı olduğunu, bu nedenle insanlar sağ olsunlar kendilerini tercih ettiklerini belirtti.

Güngör, “Doğma büyüme Yüksekovalıyım. 2007’ den beridir bu işi yapıyorum. 10 sene önce Van’da okul okuyordum, bir yerden sonra okulu bırakmak zorunda kaldım. Çırak olarak bu işe girdim. İlerleyen zamanlarda bu işi tam öğrendim ve Yüksekova’ya dönüp kendi dükkanımı açtım. Şuan 3 kardeşimle beraber burada çalışıyoruz. 18 yaşımdan beridir de bu işi severek yapıyorum.  Çok çalışarak buraya kadar geldim. İleride daha büyük işler yapacağımıza da inanıyorum. Bizim Hakkari, Yüksekova dışında bir çok müşterimiz var. Tandır ekmeğini Irak, Antalya, İstanbul’a kadar kargoyla gönderiyoruz. Ekmeğimizde hiçbir katkı maddesi yok, sadece değirmen unu, su ve maya kullanıyoruz. Ürettiğimiz tandır ekmeği tamamen doğaldır” dedi.

Kaynak: HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-NİRGÜL UYSAL