Edinilen bilgiye göre, Durankaya'nın Bağlarbaşı (Sergeli) mahallesinde gezintiye çıkan iki genç köyün kırsal bölgesindeki alanda bir yılan fark etti.

Bunun üzerine gençlerden biri, cep telefonu ile o anları görüntüledi. Yakından görüntülenen ve yaklaşık iki buçuk metre uzunlukta olduğu tahimn edilen yılanın kocabaş yılanı olduğu öğrenildi. 

Bir süre  ağaçların arasında başını kaldıran yılan daha sonra gözden kayboldu. Yılanı görüp görüntüleyen gençler de bölgeden uzaklaştı. 

Hakkari bölgesinde yaygınca görülen kocabaş yılanının yarı zehirli olduğu öğrenildi.

KOCABAŞ YILANI

“Hemorrhois ravergieri (Kocabaş yılan) olarak bilinen bu tür 'Colubridae (Kırbaç yılanları)' familyasına dahil 'yarı zehirli' türlerden biridir.

Çekya'lı Turistler Hakkari düğününe renk kattı Çekya'lı Turistler Hakkari düğününe renk kattı

Küçük kemirgenler, küçük kuşlar, kertenkeleler gibi küçük canlılar üzerinde yoğunlaşır. Sıkıştırılmadığı ve kendini tehdit altında hissetmediği sürece ısırmaz. Fakat kendini tehdit altında hisseder veya sıkıştırılırsa çok hızlı şekilde ısıran, hızlı ve seri hareketli, agresif ve ısırıcı bir türdür. Yarı zehirli olan bu türün zehri sadece küçük canlıları etkileyip (küçük kemirgenler gibi avlarını) insan üzerinde etkili olmadığı için hayati risk oluşturmaz”

Editör: Zeki DARA