Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Mahalli Halk Oyunları Yarışması’na katılan öğrencilerin sergiledikleri performansları izledi.

Programa  AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Nazif Tatlı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Sıtkı Zerek ve il protokolünden temsilciler katıldılar.

2 gün süren yarışmaların ilk gününde coşkulu bir etkinlik gerçekleştirildi ve Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde okullar arasında düzenlenen yarışmalara 12 okuldan yaklaşık 200 öğrenci katılım sağladı.

Yarışmalar sonrasında Vali Çelik ile birlikte protokol üyeleri tarafından derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

 Vali Çelik, yarışmalar sonrasında Yıldızlar kategorisinde derece elde eden; Birinci Hakkâri TOBB Ortaokulu, İkinci Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk İlkokulu, Üçüncü Hakkâri Şehit Selahattin Ortaokulu ve Dördüncü Hakkâri Milli Eğitim Vakfı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine ödüllerini takdim etti. 

Vali Çelik, ödül takdimi sonrasında şunları kaydetti.

''Bugün gençlerimiz bize çok güzel bir halk oyunları resitali sundu,  hepsine minnetlerimi ifade ediyorum, yıldızlar kategorisinde dereceye giren mücadele eden tüm okullarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Birinci çok az bir puan farkıyla belli olmuş ama hepsi kazandılar çünkü emek harcadılar, mücadele ettiler ve vazgeçmediler. Umarım diğer yarışmalarda diğerleri de birinci olur, önemli olan mücadele etmek ve vazgeçmemektir. Halk oyunları Hakkâri’nin olmazsa olmazı, burası dağların ve halk oyunlarının şehri, umarım sizlerin sayesinde halk oyunlarına gönül veren usta öğreticilerimizin sayesinde daha da büyüyecek. Bizler de daha önce belirttiğimiz gibi ihtiyaç duyulan konularda her zaman desteğimizin sözünü verdik. Umarım hayat sizler için hep güzel olur, en kötü gününüz bugün gibi olsun, hep halk oyunları ve mutluluklar sizlerin yanında olsun.Yarışmalara katılan tüm öğrencilere ve katılımcılara teşekkür ederim.''

Vali Çelik'e anlamlı ziyaret Vali Çelik'e anlamlı ziyaret

Muhabir: NİRGÜL UYSAL