Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Otizmin Farkına Var" etkinliği düzenlendi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve özel gereksinimli çocuklar ve yakınları katıldı.

Hafta nedeniyle özel gereksinime ihtiyacı olan 6 – 8 yaş grubundaki çocuklarla Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesinde görevli 14 – 17 yaş gurubundaki çocuklar bir araya getirildi.

Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor

Etkinlikte “Doğamızı koruyalım” temalı resim çalışması yapıldı, Özel gereksinimli çocuklar müzik eşliğinde dans etti, gönüllerince eğlenen çocuklar balonlar uçurdu.

Etkinliğin yapıldığı salona gelen Vali Çelik, otizmli çocukların yaptığı resim çalışmalarını inceledi. Çocukla ile bir süre sohpet eden Vali Çelik, başarılı çalışmaları dolayısı ile özel gereksinimli çocukları tebrik etti. 

Çocukların yaptığı resimler sergilendi.  

Eğitmenler eşliğinde sek sek oynayan çocukların gözleri göz bantları ile kapatılarak nesneleri tanıma etkinliği yapıldı.

Program Vali Yardımcısı Furkan Berber’in çocuklara hediye vermesi ve hatıra fotoğrafı çekmesinin ardından sona erdi.

Editör: Zeki DARA