Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi olarak katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 2. Toplantısı  Valilik toplantı Salonunda Vali Ali Çelik Başkanlığında gerçekleştirildi.

81 ilde aynı anda gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan konuşmasında Türkiye’de istihdam verilerini paylaşarak mesleki eğitimin desteklenmesi konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan’ın konuşmasının ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri; Hakkari'deki istihdam ve mesleki eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendirip, istihdam durumu, açık işler ve işlere yerleştirme sayıları, aktif ve pasif işgücü programları ile toplum yararına programlar üzerinde görüş alış verişinde bulundu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Çelik’in başkanlığında Hakkari ili özelindeki katılımcılarla birlikte devam etti.

Hakkari'istihdam oranları ve yapılan çalışmalara ilişkin hazırlanan brifinglerin analizinin yapıldığı toplantıda;

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim Kurulunca hazırlanan son 3 aylık (TYP) Toplum Yararına Programlar ve kurslara ilişkin denetim raporlarının kurul onayına sunulması, 

İŞKUR İl Müdürlüğünün faaliyetleri, 

•Kayıt dışı istihdam ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, 

•Hakkari Tekstilkent atölyesi projesinin değerlendirilmesi,

•Hakkari Organize Sanayi Bölgesinin son durumunun değerlendirilmesi, maddeleri yer aldı.

Hakkari'de Trafikte Yaya Önceliği oluşturulması etkinliği Hakkari'de Trafikte Yaya Önceliği oluşturulması etkinliği

Vali Çelik, toplantının ardından katılımcılara çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti.

Gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlanması, kurul üyelerinin görüş, talep ve önerilerinin değerlendirilmesiyle toplantı sona erdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısına  Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali yardımcısı  Furkan Berber, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Mehmet  Sait Taylan, Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Ahmet Kızılkaya, HESOB Başkanı Muharrem Tekin, Öz Sağlık İş Sendikası Hakkari Başkanı Naci Aydın, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Pervis Geçigen ve kurul üyeleri katıldı. 

Muhabir: Zeki Dara