HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

HDP İl Binasında parti yöneticilerinin katıldığı açıklamayı HDP İl Eş Başkanı Sinan Kaya yaptı.

Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından; Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atandığını anımsatan Kaya, parti olarak demokratik zeminde mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

 Hükümetin kayyum politikasına tepki gösteren Kaya,  “Halkımızın ezici bir çoğunlukla kendisine irade bayan ettiği seçilmişlere kayyım atama, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayma ancak ve ancak üçüncü dünya ülkelerinin izleyeceği bir yol olmalı. Türkiye halklarının acilen demokrasiye, evrensel insan hakları beyannamelerine, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceğimizi, meşru zeminde demokratik bütün haklarımızı kullanacağımızı hatırlatırız” dedi.

 Halkın 5 ay önce tercihini yaptığını anlatan Kaya, “Birçok yerde kayyımlarla seçim yarışına girdiniz ve kaybettiniz. Kaybetmek, kaybetmeyi kabullenmekte bir erdemliliktir bari bundan yoksun olmayın. Diyarbakır Mardin ve Van illerimizde ezici çoğunlukla alınan belediyelerimizi halka ve halkın kendisine irade tayin ettiği seçilmişlere devredin. Aksi takdirde tarihe ikinci defa kara bir leke olarak gireceksiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi