Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye-Almanya diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye 3 günlük resmi bir ziyaret düzenliyor.

Steinmeier, gezisinin ilk gününde İstanbul Tarabya'daki Almanya Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Berlin'deki bir döner firması tarafından hazırlanan 60 kilogram ağırlığındaki özel döneri, Almanya’ya yerleşen döner ustası Arif Keleş ile keserek konuklara ikram eden Steinmeier'in bu yaklaşımı sosyal medyada çok konuşuldu.

"Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı"

Alman Bild Gzatesi de Steinmeier'in döner kesmesini manşete taşıdı.

"Steinmeier'e döner öfkesi” başlığın ile verilen haberde Steinmeier'in yurt dışı gezisinde yanında götürdüğü dönerin sosyal medyada eleştiri konusu olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, Alman devlet başkanının “Türk kültürüne ait döner klişelerini kullanarak ve kültürel hassasiyet göstermediği” yönündeki eleştirilere yer verildi.

Bundeswehr profesörü Carlo Masala’nın bu hareket karşısında hayrete düştüğünü aktaran gazete, “Türkler 1962'den beri Almanya'da. Artık üçüncü nesildeyiz. Gazeteciler, doktorlar, iş adamları, profesörler, sanatçılar, politikacılar korona aşısını icat etti ve Federal Cumhurbaşkanının aklına gelen tek şey döner” diye yazdı.

“Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı” diyen gazete, Steinmeier'in Türkiye'ye jest amaçlı yaptığı döner kesmeyi “ters tepti” diye değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi