Türkiye 31 Mart 2024’te mahalli idareler seçimlerine hazırlanırken, vatandaşlar belediye başkanlarının yanı sıra mahalle veya köylerini yönetecek muhtarları belirlemek için sandık başına gidecek.

Hakkari'inin Merkez Kıran Mahallesinde yaşayan ve 15 yıldır esnaflık yapan Devrim Ecer Kıran Mahallesi’ne muhtar olmak için adaylığını açıkladı.

Uzun yıllardır Kıran Mahallesinde ikamet ettiğini ve çarşı merkezinde esnaflık yaptığını bildiren Ecer en güzel anlarını geçirdiği mahalleye hizmet etmek için muhtar adayı olduğunu söyuledi. 

Keklikpınar Muhtar adayı Aktaş seçmene seslendi Keklikpınar Muhtar adayı Aktaş seçmene seslendi

Muhtar adaylığı kararı öncesi mahallede bulunan çok sayıda insanla görüştüğünü belirten Ecer,  “Mahallemiz, Hakkari'nin en önemli mahallelerinden biridir. Muhtarlığa aday olmam konusunda, çevremin ve mahalle sakinlerimin talebi vardı. Bende bu isteklere duyarsız kalmadım. Mahalle sakinlerimizin ileri gelenleriyle görüştüm. Fikir alış verişinde bulundum. Kısacası, halkımız istedi, ben aday oldum’ dedi.

Muhtarlıktan hiçbir maddi beklentisinin olmadığını da vurgulayan Devrim Ecer, “ Benim tek gayem var; o da Kıran Mahallesine hizmet etmektir. Bu amaçla yola çıktım. Mahalle sakinlerimin iyi ve kötü gününde her daim yanlarında olacağım. Devletin ilgili kurumlarıyla mahalle sakinleri arasında bir köprü vazifesi olacağım" dedi.

Hakkari'nin  en önemli mahallelerinden biri olmasına rağmen Kıran Mahallesi’nin kendine has önemli sorunlarının bulunduğunu, muhtar olduğu takdirde bu sorunları çözmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Ecer, "Güzel Mahallemizin, güzel yarınları için hep birlikte el ele' diyerek mahalle sakinlerinden destek istedi. 

1985 Hakkari doğumlu Devrim Ecer 'Hep yanınızda, hep hizmetinizdeyim' mesajını verdi. 

Muhabir: Zeki Dara