Çukurca ilçesiyle ulaşımın sağlandığı kara yolundaki taş ocağı yakınlarında, akşam saatlerinde dağdan kopan kaya parçaları yola düşmüştü.

Sabah saatlerin kayaların düştüğü yere giden ekipler yolun tekrar açılması için yoğun çalışma yürüttü.

Karayollar , İl Özel İdaresi ve Zenyol Firmasına ait iş makineleri yolu kapatan dev kayaları kaldırdı.

Kısmi çöken yolu dolduran ekipler geçici olarak ulaşıma açacağı öğrenildi.

AFAD ekipleri ise bölgede dron ile keşif yaparak tehlike oluşturacak yerleri tespit ediyor.

Bölgede incelemede bulunan Hakkari Valisi Ali Çelik, gazetecilere açıklamada bulundu.

Vali Çelik, sıcaklı ve soğukluk farkların çok olması ve yağışların yağmasından dolayı kayaçların içine suyun sirayet etmesi sonucu, kayaçların çözünürlüğü arttığını söyledi.

Ufalanan kayaçlar parçalaması sonunda deva kayaların düşmesine neden olduğunu ifade eden Vali Çelik açıklamanın devamında şunları kaydetti.

'' Yaşadığımız heyelanlar bunun bir parçası. Çok şükür gece  11 sularında meydana gelen  kaya düşmesi sonucu hiçbir can kaybı yaşanmadı. Yolda ekipler gerekli tedbirleri aldılar. AFAF, Karayolları ve Özel İdare ekiplerimiz olay olduğu anda itibaren vali yardımcılarımız buraya geldiler. Yolu güvenli hale getirinceye kadar trafiği kestiler. Şuanda çalışmalarını tamamladılar. Karayollarının uzmanları geldi. Dronlarla yukarıda  serbest parça ve düşme riski olan kaya parçaları inceleyip, eğer risk yoksa Çukurca Hakkari karayolunu trafiğe açacaklar. Çok geçmiş olsun ama bölgenin kayaç yapısı ciddi anlamda  sıkıntılı. Bu sıkıntı kar yağışları ve  yağmurla beraber  katlanıyor. Bu bölgenin arkadaşlar yapısını çıkarıp, gördüğünüz kaya blogonu kalıcı bir çözüm ile taşlamak gerekiyor. Onun için hemen ivedi olarak çalışma başlatacaklar. Belki dağcıların yardımında faydalanarak ,Yüksekova Yeni köprü arasında yaptığımız gibi  dağcılarla beraber bu alanı komple temizlememiz gerekiyor. '' dedi.

Bölgeyi inceleyen Vali Çelik'e İl Özel İdaresi gene Sekreteri Buğra Karadağ'da eşlik etti.

Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor

Muhabir: Nirgül Uysal