İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve güvenlik güçleriyle bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya Cumhurbaşkanı'nın Cuma günü  Hakkarili hemşerilerle buluşacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İçişleri ailesi olarak göreve başladığımız günden bu yana gece gündüz demeden kolluk güçlerimizle 'Türkiye'nin huzuru' diye çıktık yollara." dedi.

Hakkari'deki programları kapsamında Valiliği ziyaret eden Yerlikaya, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'ten kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Valilik çakışında gazetecilere açıklama yapan Yerlikaya, Koç Tepe Üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle bir araya geldiklerini, birlikte iftar yaptıklarını söyledi.

Kentte esnafı ziyaret ederek ramazanlarını tebrik edeceklerini belirten Yerlikaya, "Bir de müjde vereceğiz. Bugün üs bölgesinde iftarımızı açtıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza telefonda burada olduğumuzu arz ettik. Oradaki jandarmamızın, Mehmetçiğimizin iftar sevincine ortak olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu cuma saat 13.00'te inşallah Hakkarili hemşerilerimizle, kardeşlerimizle buluşacağını ve bir miting yapacağını öğrenmiş olduk. Bunu da Hakkarili hemşerilerimize iletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kara vatandan, deniz vatandan, siber vatandan suç türlerinin hangisi olursa olsun, evet önceliğimiz bölücü terör örgütü ve terör örgütlerinin her birinin tamamın topraklarımızdan kazımakla ilgili, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadarki kararlılığımız devam ediyor. Biz asayiş ile ilgili suçlarla ilgili daha iyi olmak ve olay sayılarını düşürmek, var olan suçları aydınlatarak suçluları adalete teslim etmekle ilgili çalışıyoruz."dedi.

Yerlikaya, daha sonra AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geçti.

Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra kent merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Yerlikaya ardından Özel Hareket Şube Müdürlüğünden polislerle bir araya gledi.

Yerlikaya, daha sonra kentten ayrıldı.

Programa BJandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik , 3.Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Yasin Kalın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, il Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya katıldı.

Hakkari'deki Mir Kalesinde kazı  çalışması yapılacak Hakkari'deki Mir Kalesinde kazı çalışması yapılacak

Kaynak: Haber Merkezi